Update Muat TurunAHLAN WASAHLAN
Selamat datang ke Blog J-QAF Kuala Langat. Semoga dengan ada blog ini boleh menjadi wadah terbaik warga pendidikan j-QAF di seluruh pelusuk tanah air untuk Tabadul Ara' (berkongsi pandangan) bagi mengangkat pendidikan Islam ke tahap yang lebih cemerlang. Admin mengalukan-alukan sebarang saranan dan komen membina menambah baik blog ini pada masa akan datang.

Jurulatih Utama E-Pelaporan j-QAF

Jurulatih Utama E-Pelaporan j-QAF

Thursday, June 13, 2013

DOWNLOAD E-SEKOLAH V 13.1 - E-PELAPORAN j-QAF KUTIPAN JUN (UPDATED)SILA "DOWNLOAD" SOFTWARE E-PELAPORAN j-QAF VERSI V-13.1 TAHUN  2013 . SOFTWARE INI ADALAH VERSI TERBARU BAGI KEGUNAAN TAHUN 2013 . 


LINK MUAT TURUN 

E-PELAPORAN j-QAF VERSI V13.1 

Pelaporan j-QAF 2013


Manual e-Pelaporan 2013


Panduan Setting Excell 2007 & 2010Perhatian Semasa Mengisi Data!!!!

1. Fail-fail yg diupload dlm bentuk Zip ini hanya mengandungi enjin KELAS; dan enjin ESEKOLAH V 13.1.

2. Sila perbanyakkan enjin mengikut jumlah kelas masing-masing, nama guru yang bertanggungjawab tanpa gelaran ustaz, ustazah, encik, puan dsb... juga ruangan nama kelas hanya nama kelas sahaja; tiada nombor tahun dihadapan...semuanya perlu ditaip dengan huruf besar.

3. Isi hanya cell2 berwarna hijau kerana cell-cell hijau tidak mengandungi formula. Hati-hati dgn cell-cell berwarna selain hijau kerana ia mengandungi formula yang jika TERubah,laporan anda akan menghadapi berbagai masalah.

4. KALAU BOLEH elakkan perbuatan "copy paste" kerana jika kurang alert, anda akan mengalami masalah data seperti yang telah saya katakan dalam perkara 3.

5. Markah JAWI & BAHASA ARAB hanya diisi dlm bentuk markah keseluruhan, tiada lagi bahagian A-C (Jawi); dan tiada lagi markah lisan bulanan (Bahasa Arab).

6. Pastikan pencapaian al-Quran ada KHATAM (jika ada)...supaya menunjukkan kita memang menjalankan modul Khatam al-Quran dan Tasmik dengan betul.
SELAMAT MENGISI DATA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...